Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

EDELWEIS...

EDELWEIS
Το Edelweis ή άστρο των Άλπεων ή Leontopodiumalpinum έγινε το σύμβολο των Άλπεων και των βουνών, συμβολίζει επίσης την δύναμη και το κουράγιο.
Μεγαλώνει ανάμεσα στα βράχια, σε ύψος 1700 και 3500 μέτρα και φτάνει τους 20 πόντους.
*****
Τρυφερή είναι η ιστορία που λέγεται για την γέννηση του Edelweis. Κάποτε μια όμορφη και γλυκειά νέα που είχε γεννηθή στο κάμπο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε ένα παληκάρι, που είχε γεννηθή στο βουνό. Όπως όλοι οι άνθρωποι του βουνού λάτρευε τον τόπο του και γνώριζε κάθε γωνιά του. Του άρεσε να κυνηγά και να μαζεύει λουλούδια και φρούτα από τα δέντρα που φύτρωναν στις πλαγιές του.
Οι δύο νέοι ήταν πολύ ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Μια μέρα χειμωνιάτικη που το χιόνι είχε ντύσει κάτασπρα το πανέμορφο βουνό ο νέος ξεκίνησε για κυνήγι... αλλά δεν ξαναγύρισε πίσω.
Άδικα τον περίμενε για 3 μέρες η γυναίκα του. Κανείς απ'όσους ρωτούσε δεν ήξερε να της πεί τίποτε. Έτσι η νέα αποφάσισε να τον ψάξει μόνη της. Πήρε μέσα σ'ένα σάκκο κάποια εφόδια και ξεκίνησε. Μετά από πολύ δρόμο βρήκε τον αγαπημένο της νεκρό ανάμεσα στα χιόνια. Ο πόνος της ήταν τόσο μεγάλος που έκατσε σε ένα κατάλευκο βράχο, που ήταν κοντά στον αγαπημένο της και δεν κατάφερε να κινηθεί, κλαίγοντας με λιγμούς για τον χαμό του.
Η αυγή την βρήκε κάτασπρη από το χιόνι, δίπλα στο ολόλευκα ντυμένο αγαπημένο της. Τότε κοιτάζοντας προς το Ήλιο που εκείνη την στιγμή ξεπρόβαλε στη κορυφή του βουνού άρχισε να προσεύχεται στο Θεό.
"Θεέ μου άσεμε να μείνω για πάντα κοντά στο αγαπημένο μου να συνεχίσουμε να'μαστε μαζί για πάντα... να τον κοιτάζω που κοιμάται στο ολόλευκο κρεββάτι του. Δεν βρίσκω το κουράγιο να τον αφήσω μοναχό"
Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και την μεταμόρφωσε σέ ένα πανέμορφο κατάλευκο λουλούδι που έμοιαζε με αστέρι το πανέμορφο ολόλευκο άστρο των Άλπεων, το Edelweis.
Trad. Lunapiena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Grazie per la tua Gentilezza.

Lunapiena