Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

LEONARD COHEN

O Leonard Cohen ΕΡΧΕΤΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ.... την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008, θα είναι... στο Terra Vibe Park, στη Μαλακάσα!!!...
Ο Leonard Cohen, ο 72χρονος μεγάλος ποιητής και μυθιστοριογράφος, μουσικός παραγωγός και εικονογράφος... και ηθοποιός,,,είναι πολυ πιό γνωστόςσαν τραγουδιστής - τραγουδοποιός, - ας θυμηθούμε τα πετυχημένα του κομμάτια: «Suzanne», «First We Take Manhattan»,«Famous Blue Raincoat», «Chelsea Hotel», «Bird On A Wire»..
Ξέρει πώς να εκφράζει συναισθηματικές αλήθειες του και να διεισδύει στον πυρήνα της ψυχής μας,και να σαγηνεύει τις αισθήσεις μας.
Το πρώτο του βιβλίο με ποιήματα, "Let Us Compare Mythologies", το εξέδωσε σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η τελευταία του ποιητική δημιουργία, έχει τον τίτλο: "The Book of Longing"
Είναι βασισμένο στην ποίηση, στα σχέδια και στις ζωγραφιές του Leonard Cohen. Μια συλλογή 167 ποιημάτων και περίπου 40 σκίτσωνσυγκεντρωμένα τα τελευταία 20 χρόνια. Περιέχει: ερωτικές μπαλάντες, αυτοβιογραφικά ντοκουμέντα,κομμάτια υπερβατικού διαλογισμού και μικρά σατιρικά ποιήματα που θα ακουστούν μαγνητοφωνημένα στη διάρκεια της παράστασης, από τη βραχνή μπάσα φωνή του 72χρονου πια Leonard Cohen.
Το ενδιαφέρον του έργο θα μας παρουσιάσει ο Philip Glass, στο Θέατρο Badminton....στο Aλσος Στρατού-Γουδι στις 8 - 12 Ιουλίου 2008.
O Philip Glass έχει επιλέξει 22 από αυτά τα ποιήματακαι συνέθεσε ένα κονσέρτο που συνδυάζει μουσικά σύνολα, σόλο ερμηνείες, στίχους και ζωγραφική. Συμμετέχει επίσης ένα σύνολο από εξαιρετικούςμουσικούς... Ο Philip Glass θα πεί σε μια συνέντευξη στο Λος Αντζελες:"Ο Leonard και εγώ μιλήσαμε πρώτη φορά για μια σύνθεση μουσικής και ποίησης περισσότερο από 6 χρόνια πριν. Συναντηθήκαμε στο Λος Aντζελες, ο Cohen είχε μαζί του ένα χειρόγραφο που έγινε η βάση γι' αυτό που αργότερα έγινε μια συλλογή ποιημάτων με τίτλο "Το βιβλίο του πόθου"
Κατά τη διάρκεια του απογεύματος έως το βράδυ, μου διάβασε όλο το βιβλίο του. Βρήκα τη δουλειά του τρομερά όμορφη και προσωπική και με ενέπνευσε ιδιαίτερα. Αμέσως του πρότεινα ένα μακροσκελές έργο με ποίηση, μουσική και εικόνες βασισμένες στη δουλειά τουπου θα διαρκούσε ένα ολόκληρο βράδυ! Του άρεσε η ιδέα μου και συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε. Τώρα, έξι χρόνια μετά, οι πορείες μας συναντήθηκαν, το βιβλίο εκδόθηκε και εγώ έχω συνθέσει τη μουσική"
και ο Leonard Cohen είπε αργότερα:
"Ακούγονταςτη δουλειά που έχει κάνει ο Phil, με κατέκλυσε μια σπάνια ικανοποίηση. Είναι σαν να σου ζητάει ο Μπαχ να χρησιμοποιήσει τους στίχους σου." Τελικά η ολοκληρωμένη δουλειά "Book of Longing" έκανε πρεμιέρα στο Luminato Festival στο Τορόντο του Καναδά την 1η Ιουνίου του 2007.
********
Ας μην το χάσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Grazie per la tua Gentilezza.

Lunapiena